Bezpečná Příbram

Podvodné e-maily, SMS od bank

Zpět na rozcestník

Upozornění na podvodné e-maily Phishing

Komerční banka opět upozorňuje na novou vlnu podvodných emailů, které mají vyvolat dojem výzvy týkající se zablokování Vašeho KB klíče. Klient je vyzván k reakci na podvodný odkaz, kde jsou následně na podvodných stránkách vyžádány přihlašovací údaje do bankovnictví a údaje k platební kartě.

Na odkaz neklikejte a tento e-mail smažte! Komerční banka oznámení tohoto typu nerozesílá a aktivaci aplikací ani podobné úkony touto formou samozřejmě nevyžaduje. Doporučujeme Vám neotevírat žádné e-maily z neznámého zdroje, neklikat na neznámé odkazy v nich uvedené a nevyplňovat přihlašovací údaje či údaje o platební kartě. U podobných e-mailů se také doporučujeme řídit dalšími pokyny z bezpečnostního desatera.

Zároveň bychom na Vás rádi apelovali, abyste zejména v tomto čase obzvláště věnovali pozornost tomu, které operace potvrzujete ve svém KB klíči. Svou nepozorností můžete lehce otevřít podvodníkovi cestu k Vašim financím.

Zdroj: https://www.kb.cz/cs/o-bance/novinky/bezpecnost/upozorneni-na-podvodne-e-maily-phishing-13-7-2023

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky