Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Cesta do školy

Již brzy začne nový školní rok. Chvíli bude dětem trvat, než si zvyknou na jiný denní režim. Úplně něco nového a neznámého čeká především malé prvňáčky.

Ti poprvé vykročí na cestu do školy, ze začátku s doprovodem, ale časem sami. Je třeba děti na novou roli školáka, ale i účastníka silničního provozu, řádně připravit. Projít si s nimi opakovaně cestu do školy a vysvětlovat jim, kudy mají jít, kde přecházet. Především však volit bezpečnější trasu. Dále by děti měly znát význam světelných signálů na semaforu i dopravní značky, které jsou na cestě do školy. Důležité je naučit je používat přechody pro chodce, a aby vždy zastavily a rozhlédly se před vstupem do vozovky. Rozhodně nesmí vstupovat do silnice mezi zaparkovanými automobily. Trpělivě vše znovu a znovu vysvětlovat a procvičovat. Děti se musí naučit pohybovat v dopravě sami.

Školáci by také měli vědět, že nemají nosit viditelně klíče od obydlí, pokud je mají zavěšené na krku, schovat je alespoň pod oblečení. Upozornit je i na to, aby nenastupovali s cizími lidmi do výtahu či vozidel, nic si od nich nebrali, a raději s nimi vůbec nekomunikovali.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky