Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Den s přilbou – AUTOMATICKY

Statistiky ukazují, že většina v Česku zabitých cyklistů vjela do provozu bez ochranné přilby. V naší zemi je povinná pro cyklisty i „koloběžkáře“ do 18 let, navíc musí být řádně na hlavě připevněná. Určitá skupina lidí s úderem plnoletosti však cyklistickou helmu doma nenechává, naučila se s ní jezdit a možná je to i tím, že už nemají žádnou povinnost ji nosit. Nikdo k tomu nikoho dospělého nenutí, ale každý ví, co riskuje. Hlava je totiž při nehodách nejzranitelnějším místem. Pokud cyklista spadne na hlavu při rychlosti 25 km/h, jeho pád odpovídá skoku po hlavě na beton z výšky 2,5 metru.

Pokud usedáme na kolo, měli bychom nasadit helmu stejně AUTOMATICKY, jako ochutnáme jídlo, které vaříme, jako se schováme před deštěm, když začne pršet, automaticky prostě děláme ve svém životě spoustu činností, na věku přitom nezáleží. Z každé cesty se chceme také automaticky vrátit zdraví domů, mysleme na to!

 

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky