Bezpečná Příbram

Romance Scam, dědictví, výhry

Zpět na rozcestník

„Erotické chvilky, pak svatba.“ Důvěřivý muž poslal podvodníkům desetitisíce

Omámit se sliby prožití erotických chvil a pak i společného života se nechal devětatřicetiletý muž ze Šumperska. Ženě, s níž komunikoval přes internet, poslal desítky tisíc korun, než mu došlo, že jí jde jen o peníze. Pak se obrátil na policii. Novinky o tom informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Muž uvedl, že se v polovině července na internetu seznámil s ženou, se kterou si začal psát. Společně si dopisovali a zhruba po dvou týdnech jej žena požádala o peníze na naftu, aby za ním mohla přijet.

„Muž váhal, ale nakonec jí v polovině srpna poslal první dva tisíce korun. Žena z něj nakonec dokázala pod nejrůznějšími záminkami vylákat téměř 94 tisíc korun. Z toho si necelých 50 tisíc korun půjčil u nebankovní společnosti. Přesto ženu nikdy nespatřil,“ uvedl mluvčí.

Žena muži slibovala, že prožijí erotické chvilky a nakonec i sňatek a společný život. Uklidňovala jej, že má na bankovním účtu 250 tisíc korun, a jakmile se k němu nastěhuje, peníze si společně užijí.

„Také mu slíbila půjčené peníze, které jí poslal, vrátit do 11. září. To se ale nestalo a navíc s ním přestala komunikovat. Muž pochopil, že byl podveden, a věc oznámil na policii. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, za který pachateli hrozí až dva roky za mřížemi,“ doplnil Hejtman.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-eroticke-chvilky-pak-svatba-duverivy-muz-poslal-podvodnikum-desetitisice-40489578

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky