Bezpečná Příbram

Podvodný bankéř, policista...

Zpět na rozcestník

Falešný bankéř okradl ženu o více než milion, lidé mohou pomoci s pátráním

Falešný bankéř okradl ženu z okresu Praha-západ o více než jeden milion korun. Policie zjišťuje totožnost podezřelých. Pomoci s jejich ztotožněním může i veřejnost. Kriminalisté případ prošetřují jako podezření ze spáchání podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest vězení.

Čtyřiačtyřicetileté ženě na konci května zavolal muž, který se představil jako pracovník banky z bezpečnostního oddělení. Řekl jí, že se někdo pokoušel několikrát napadnout její účet. Nicméně příchozí hovor se na telefonu ženy zobrazoval jménem banky, u níž je skutečnou klientkou. Z tohoto důvodu bankéři uvěřila a z obavy, že by mohla přijít o veškeré své finance, postupovala poctivě přesně podle jeho pokynů.

Žena si tak podle instrukcí volajícího zažádala o úvěr v maximální výši, údajným důvodem mělo být to, aby tak neučinil smyšlený útočník na její účet. Ve druhém kroku žena na rady bankéře převedla peníze poskytnuté z půjčky, včetně další finanční hotovosti, kterou měla na svých jiných účtech. Všechny tyto peníze odeslala na několik předem zřízených účtů bankéřem, tedy podvodníkem.

Poškozená poslechla všechny rady falešného bankéře a dala mu i své přihlašovací údaje k elektronickému bankovnictví a veškeré transakce mu schválila. Získal tak přes jeden milion korun.

Zdroj: https://www.pribram.cz/clanek/falesny-banker-okradl-zenu-o-vice-nez-milion-lide-mohou-pomoci-s-patranim/27196/

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky