Bezpečná Příbram

Investiční podvody (kryptoměny, akcie)

Zpět na rozcestník

Investiční podvod - z policejní praxe

Pan Jaroslav našel na internetu inzerát, který nabízel možnost investování do akcií. Jelikož je důchodce, chtěl si takto přivydělat. Proto na inzerát klikl a zobrazila se mu internetová stránka, na kterou vložil své kontakty a osobní údaje. V zápětí se mu ozvala nějaká paní a vše mu dopodrobna vysvětlovala. Provedla ho zřízením potřebného účtu a různým nastavením. Poté se mu ozval finanční poradce, který mu vysvětloval, jak investice probíhají. Přiměl ho nainstalovat si program AnyDesk, který slouží pro vzdálený přístup. Pachatelé tak měli přístup do počítače pana Jaroslava. Následně mu vysvětlil, že je nutné investice provádět prostřednictvím burz a převádět je na kryptoměny, že je to lepší varianta než přes běžné bankovní účty.

Následně po několik dní pachatelé prostřednictvím vzdáleného přístupu přistupovali k internetovému bankovnictví pana Jaroslava a s jeho souhlasem i bez jeho souhlasu převáděli peněžní prostředky. Dokonce přesvědčili pana Jaroslava, aby ji zaslal ofocený občanský průkaz.

Pan Jaroslav takto přišel o veškeré své peněžní prostředky, které měl na svém bankovním účtu a také si pachatelé na jeho doklady zřídili půjčku. Své peníze už nikdy neuvidí.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky