Bezpečná Příbram

Podvody využívající celebrity

Zpět na rozcestník

Investování prostřednictvím reklamy s Janem Krausem - z policejní praxe

Paní Vlasta v polovině roku 2023 našla a zareagovala na nabídku investování, tedy reklamu, ve které vystupoval moderátor Jan Kraus. Po kliknutí na reklamu zadala telefonní číslo, jméno a příjmení. Ozval se jí muž, který žádal uhrazení počátečního poplatku. Následně jí zmíněný muž, údajně jménem Marek, posílal na aplikaci WhatsApp screeny s čárkovým kódem pro zaslání peněz na kryptopeněženku, tedy údajného nákupu kryptoměny. Paní Vlasta takto naposílala přibližně 800.000,- Kč. Následně ji začali chodit zprávy, že její peníze zadržela celní správa v cizině, a že musí zaplatit poplatky. V rámci celého podvodu přišla paní Vlasta o necelý milion korun. Nakonec jí podvodník Marek pohrozil i Interpolem.

Pozn.: Při jakémkoli investování je nezbytné uzavřít smlouvu o právech a povinnostech obou dotčených stran. Jakékoli investování spočívající v prostém zasílání peněz kamsi je podvod. Kryptopeněženky jsou z povahy věci anonymní. Zjistit jejich majitele či získat naposílané peněžní prostředky zpět je téměř nemožné.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky