Bezpečná Příbram

Podvodné reklamy - ČEZ, MND...

Zpět na rozcestník

Investujte jako Pavel nebo Nerudová, lákají podvodníci. Poškozují i velké firmy jako ČEZ

Pozor na podvodné reklamy. Slibují investice do velkých českých firem s podporou celebrit a až desetinásobné zhodnocení. Vedle například Petra Kellnera nebo Elona Muska zneužívají nově i jména Danuše Nerudové nebo prezidenta Petra Pavla.

Robotický hlas, záběry z videobank a sliby desetinásobného zhodnocení investic. Tak vypadají podvodné reklamy, které lákají na údajné investice do energetické skupiny ČEZ. „Ve chvíli, kdy pošlete podvodníkům své peníze, tak v ten moment už jste o ně přišli. Už není možnost je získat zpátky. Ale oni stále předstírají, že jsou peníze vaše. Můžou vám poslat třeba falešnou platformu, na které vidíte, jak investice rostou,“ přiblížil novinář a youtuber Jiří Burýšek.

Přesvědčivosti reklam pomáhá i to, že se často zaštiťují obličeji známých osobností – nově třeba Petra Pavla. „Už jsem to zaznamenal před zhruba třemi týdny. Hned, když jsem to viděl, jsem to předal týmu, abychom se tím zabývali. Orgány, které se tím zabývají, to vyšetřují,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.

„S těmito reklamami samozřejmě nemáme vůbec nic společného, žádný takový produkt jsme nikdy nenabízeli ani nenabízíme,“ zdůraznila mluvčí skupiny ČEZ Barbora Peterová. Podvodníci se ale soustředí i na další velké firmy – třeba Agrofert nebo Škodu Auto. I ony jakoukoliv spojitost se stránkami odmítají a varují před nimi.

Zdroj: https://cnn.iprima.cz/investujte-jako-pavel-nebo-nerudova-lakaji-podvodnici-poskozuji-i-velke-firmy-jako-cez-208788

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky