Bezpečná Příbram

Podvodné reklamy - ČEZ, MND...

Zpět na rozcestník

Investujte s ČEZ! Klamavé reklamy tahají z lidí peníze, firma je proti nim krátká

Internetový prostor stále zaplavují podvodné reklamy, které jsou ovšem čím dál sofistikovanější, a tím i nebezpečnější, jelikož se tím do jejich sítí může chytit čím dál větší okruh lidí. A co je horší, firmy proti nim těžko hledají obranu.

Zkušenosti s nimi má mnoho společností nebo osobností, jejichž známého jména falešné reklamy využívají pro lákání uživatelů k investicím do různých finančních nástrojů. Bránit se jim musela například PPF, když pro tyto účely podvodníci využívali tvář Petra Kellnera, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, nebo energetická skupina ČEZ.

Ta opět registruje na sociálních sítích jako Facebook nebo YouTube další vlnu klamavých reklam zneužívající dobré jméno firmy a lákající na investice do kryptoměn nebo nově dluhopisů ČEZ Active spjatých se zelenou energií, která je dnes trendy.

Je tu však menší problém. „Skupina ČEZ žádné investiční služby tohoto typu nikdy neposkytovala a neposkytuje,“ apeluje opakovaně firma na uživatele, aby podobné reklamy ignorovali a už vůbec na jejich základě neposílali nikam peníze. Zároveň přiznává, že několikaměsíční boj proti nim zatím žádné velké úspěchy nepřinesl.

Více na: https://forbes.cz/investujte-s-cez-klamave-reklamy-tahaji-z-lidi-penize-firma-je-proti-nim-kratka/

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky