Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

´Lajky´ ti peníze nevydělají

Policisté z Kutnohorska, Mělnicka a Příbramska šetří několik případů podvodného jednání na internetu, které mělo slibovat výdělek za tzv. lajkování videí na internetu. Místo výdělku, ale poškození prodělali i několik set tisíc korun.

Poškození vždy zareagovali na inzerát na různých internetových platformách a sociálních sítích, který sliboval snadný a rychlý přivýdělek za to, že budou u videí dávat "LIKE". 

Ve všech případech byla požadována a registrace a zaplacení vstupního poplatku. Pak už měly chodit vydělané peníze na účet poškozených. V některých případech se tak skutečně i stalo, aby podvodník vzbudil důvěru. Později ale, po postoupení na vyšší úroveň,  požadoval vložení větší částky peněz, aby ve spolupráci mohli pokračovat. Tímto způsobem poškození naposílali i třeba 300 tisíc korun. Až později bohužel poznali, že naletěli podvodníkovi a obrátili se na policisty.

Policisté v jednotlivých případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, kde v případech, kdy byla poškozeným způsobena větší škoda, hrozí pachateli až 5letý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky