Bezpečná Příbram

Romance Scam, dědictví, výhry

Zpět na rozcestník

Podivné dědictví - z policejní praxe

Paní Jana trávila svůj volný čas převážně na facebooku. V jednu chvíli ji oslovil facebookový profil jí dosud neznámé ženy. Zároveň ji tato žena zaslala žádost o přátelství. Nějako dobu si psali a neznámý žena ji v jednu chvíli sdělila, že je nemocná a že nemá žádnou svoji rodinu. Řekla jí, její rodina je paní Jana. Postupně si začali psát i e-maily. Neznámá žena poté řekla, že umírá a nemá dědice s tím, že by chtěla odkázat vše paní Janě.

I přesto, že se to může zdát nesmyslné, paní Jana na to kývla a zřejmě se již těšila na své dědictví. Spojila se s údajným právníkem, a aniž by dědictví obdržela, zaslala téměř 40 tisíc EUR jako část svého domnělého dědictví neznámé ženě. Poté ji údajný právník zasílal do e-mailu různé darovací smlouvy a různé listiny. Nakonec paní Jana musela ještě zaplatit daň, a nakonec i jiné různé poplatky.

Nakonec již paní Jana očekávala své dědictví téměř deset milionů korun, to však musela ještě zaplatit dalších několik set tisíc korun. Vše neznámé ženě.

Dosud paní Jana žádné peněžní prostředky jako dědictví neobdržela, jelikož se nechala nachytat na velmi laciný příběh, jež po internetu koluje již mnoho let jako ukázkový. Peněžní prostředky, které paní Jana zaslala neznámé ženě, nikdy již neuvidí.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky