Bezpečná Příbram

Reverzní inzertní podvody

Zpět na rozcestník

Podvod na marketplace - z policejní praxe

Paní Aneta se rozhodla prodat televizi po svém otci. Umístila proto inzerát na Facebook na Marketplace. Téměř okamžitě se ji ozvala nějaká žena z facebookového profilu, že má o televizi zájem. Ihned napsala, že by věc zakoupila prostřednictvím DPD.

V tuto chvíli mělo být paní Anetě jasné, že se jedná o podvod, neboť takovýchto obdobných a podobných případů je celá řada a recenze jsou dostupné na internetu. Paní Aneta však souhlasila a nechala vše na neznámé ženě. Na e-mail jí byl zaslán odkaz na DPD společnost, který rozklikla a jak bylo v e-mailu napsáno, tak učinila. Vyplnila číslo své platební karty a poté ji z jejího internetového bankovnictví bylo po zadání její autorizace strženo dvakrát deset tisíc korun. Paní Aneta tyto transakce autorizovala v domnění, že peníze dostane nazpět.

To se však nestalo a peníze paní Aneta již nikdy neviděla. Naletěla na klasický podvod a svojí neobezřetností zaslala peníze neznámé ženě i přesto, že je z logiky věci měla za prodej televize očekávat.

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky