Bezpečná Příbram

Podvodné e-maily, SMS od bank

Zpět na rozcestník

Podvodné e-maily - phishing

Komerční banka upozorňuje na novou hrozbu. Některým klientům Komerční banky přišly v nedávné době podvodné e-maily, které se tváří jako jakási výzva k aktualizaci osobních údajů. Klient je vyzýván k reakci na podvodný odkaz, kde po něm mohou být vyžadovány citlivé údaje s cílem získat přístup k bankovnictví.

Na odkaz neklikejte a tento e-mail smažte! Komerční banka oznámení tohoto typu nerozesílá a aktualizaci dat ani podobné úkony touto formou samozřejmě nevyžaduje. Doporučujeme vám neotevírat žádné e-maily z neznámého zdroje, neklikat na neznámé odkazy v nich uvedené a nevyplňovat přihlašovací údaje či údaje o platební kartě. U podobných e-mailů se také doporučujeme řídit dalšími pokyny z bezpečnostního desatera.

Zároveň bychom na vás rádi apelovali, abyste zejména v tomto čase obzvláště věnovali pozornost tomu, které operace potvrzujete ve svém KB klíči, a to hlavně v situacích, kdy vás k tomu někdo vyzývá při telefonickém hovoru s nabídkou investic či při prodeji zboží na inzertním portále.

Zdroj: https://www.kb.cz/cs/o-bance/novinky/bezpecnost/podvodne-e-maily-phishing-21-6-2022

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky