Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Policisté se věnovali malým táborníkům

Prázdniny jsou tady! Během července zavítali příbramští policisté na tři dětské tábory, a to na příměstský tábor v Domě dětí a mládeže v Příbrami, kde se děti během týdne zaměřily na téma „Poznáváme povolání“. Dále šlo o dětský tábor v Ohrazenici, jehož tématem byl film Zootropolis, kde je hlavní postavou králičí samička, která má jediný sen, stát se policistkou. Poslední tábor byl v Hrachově, kde si šedesátka dětí během „Policejního dne“ v rámci celotáborového tématu „Přežití apokalypsy“ prohlédla policejní vybavení a vozidlo. Dále se táborníci dozvěděli, jaké jednotlivé složky u policie jsou, jaké je jejich zaměření práce, jak probíhá práce na místě činu apod. Děti si některé věci mohly i vyzkoušet.

Pro děti bylo zajímavé podívat se do zákulisí povolání policisty, zájem značilo velké množství dotazů. Je to něco jiného, než jen sledovat detektivky v televizi. Policisté byli rádi, že mohli svůj čas věnovat také dětem, měli možnost přiblížit jim každodenní policejní práci, a díky krásnému počasí s nimi strávit příjemný čas venku.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky