Bezpečná Příbram

Policie informuje

Zpět na rozcestník

Poslední prázdninový víkend

Koncem letních prázdnin a s blížícím se začátkem školního roku se každoročně zvyšuje intenzita provozu, protože se lidé vrací z dovolených a ze svých chat a chalup. Proto o posledním prázdninovém víkendu bylo více policistů na silnicích, aby dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Cílem bylo i snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti. Hlídky se zaměřovaly na dodržování stanovené rychlosti.

Příčinou nejtragičtějších nehod na silnicích je právě nepřiměřená rychlost. Důvodem je spěch a to, že řidiči chtějí dojet do cíle co nejrychleji. Je to však zbytečný hazard. Snaha ušetřit pár minut může mít tragické následky. Čas na bezpečnou reakci se pak kvůli vysoké rychlosti značně zkracuje. Dále příslušníci policie kontrolovali jízdu v jízdních pruzích, používání bezpečnostních pásů, držení telefonu v ruce za jízdy a technický stav vozidel.

Během akce „Konec letních prázdnin“ zjistili příbramští policisté celkem 25 přestupků v dopravě a uložili pokuty ve výši bezmála 30 tisíc korun. Čtyřem hříšníkům bude teprve pokutu vyměřovat správní orgán. Devět motoristů překročilo rychlost v obci, pět řidičů nebylo připoutáno, čtyři telefonovali za jízdy a tři auta neměla vyhovující technický stav.

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky