Bezpečná Příbram

Investiční podvody (kryptoměny, akcie)

Zpět na rozcestník

Sen o pohádkovém bohatství se rozplynul. Muž přišel o milion

Super byznys? Třicetiletý muž z Vyškovska věřil, že zbohatne. Stačil k tomu inzerát na internetu, na jehož základě začal investovat do kryptoměn. Jak to dopadlo? Jako ve stovkách dalších případů začínajících podobnými inzeráty. Mění se jen výše škody.

V tomto případě muž přišel nejméně o milion korun. Ale zpočátku to vypadalo atraktivně. „Měsíční aktivita mu přinesla zajímavý zisk. Rozhodl se, že část z benefitu převede na účet kamaráda,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

V tu chvíli ale začal byznys zadrhávat. „Platba na určený účet nedorazila. Muž tedy kontaktoval zástupce obchodníka a situaci začali aktivně řešit. Ochotný expert požádal poškozeného o umožnění vzdálené správy jeho počítače a společně se dohodli na převodu prostředků na jinou bezpečnější kryptoměnu,“ popsal další děj mluvčí.

Muž ochotně spolupracoval a podle instrukcí poradce převedl získané bitcoiny na nový účet. Vše vypadalo nádherně. Jenže… „Krátce po potvrzení transakce se obchodník odmlčel a poškozený zjistil, že převodem získal prakticky bezcennou měnu. Během krátké doby tak přišel nejméně o milion korun,“ dodal mluvčí.

Pak už nezbylo než se obrátit na policii s nadějí, že virtuálního experta nakonec vypátrá. Třicetiletý muž se tím zapsal do seznamu obětí, které podvodníci okradli nalákáním na vidinu rychlého a bezpracného zisku.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-sen-o-pohadkovem-bohatstvi-se-rozplynul-muz-prisel-o-milion-40481055

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky