Bezpečná Příbram

Romance Scam, dědictví, výhry

Zpět na rozcestník

Seniorka z Olomouce chtěla strávit dovolenou s lékařem z Jemenu. Přišla o čtvrt milionu

Strávit příjemné chvíle na dovolené s mužem, s nímž se seznámila prostřednictvím sociální sítě, toužila třiasedmdesátiletá žena z Olomouce. Z lékaře, který měl pracovat v Jemenu, se však vyklubal podvodník. Vyloudil od seniorky čtvrt milionu korun, sdělila Novinkám policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Podvodník seniorku oslovil koncem května prostřednictvím sociální sítě. Tvrdil jí, že pracuje jako lékař při OSN v Jemenu. Problém nastal, když si chtěl vzít dovolenou, neboť by se musel u OSN vyplatit.

„Ženu tak přesvědčil, aby částku 1500 eur uhradila za něj. Následně se začaly objevovat další problémy a pod různými legendami poškozená odeslala v přepočtu 250 tisíc korun,“ konstatovala mluvčí.

Teprve když po ženě údajný lékař požadoval zaslat další částku, přes 10 tisíc eur (přes 250 tisíc korun), pojala podezření, že by se mohla stát obětí podvodu, a rozhodla se celou věc oznámit na policii.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, za který pachateli v případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí až pět let za mřížemi,“ doplnila Skoupilová.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-seniorka-z-olomouce-chtela-stravit-dovolenou-s-lekarem-z-jemenu-prisla-o-ctvrt-milionu-40487826

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky