Bezpečná Příbram

Romance Scam, dědictví, výhry

Zpět na rozcestník

Seniorku lákal na společný život. Z lékaře se vyklubal podvodník

Seniorka z Jesenicka toužila po společném životě s „českým chirurgem žijícím v Kanadě“. Narazila na něj na sociální síti, kde ji muž „dostal“ na sladká slova. Ze vztahu ale nakonec nebylo nic. Žena totiž prozřela. Bohužel pro ni až ve chvíli, kdy přišla o peníze a povedený nápadník chtěl další.

Nabídku na přátelství s mužem, který se představil jako český lékař na misi v Jemenu, přijala čtyřiašedesátiletá žena na začátku letošního července na facebooku. Začala si s ním psát a dozvěděla se, že je český chirurg žijící v Kanadě a v současné době je vyslán Organizací spojených národů (OSN) na misi do Jemenu.

„Muž si během pár dní získal její náklonnost. Oklamal ji sladkými slovy. Pod příslibem společného života a kvůli důvodným obavám, že bude přemístěn na misi do Pákistánu, ji požádal o vyplacení z mise,“ informoval Novinky policejní mluvčí Libor Hejtman.

V polovině srpna tedy postupovala podle pokynů, které obdržela e-mailem od údajné OSN, a zaplatila jeden tisíc eur. Do poznámky k převodu peněz měla uvést „Podpora rodiny“. Poté obdržela od údajné organizace potvrzení, že platbu přijali, a započal proces uvolnění lékaře ze služby.

„Měla ovšem poslat další peníze, částky od 1500 eur až po 5000 eur, a to z důvodu zajištění leteckého transferu lékaře ze země. To už ale žena odmítla zaplatit. Začala mít podezření, že se stala obětí podvodu, a obrátila se na jesenické policisty,“ popsal Hejtman.

Muž ženu za dva měsíce celkem připravil o 26 tisíc korun. „Případ šetříme pro podezření z podvodu, za který pachateli, bude-li dopaden, hrozí až dva roky za mřížemi,“ dodal mluvčí.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-bezpecnost-seniorku-lakal-na-spolecny-zivot-z-lekare-se-vyklubal-podvodnik-40486360

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky