Bezpečná Příbram

Romance Scam, dědictví, výhry

Zpět na rozcestník

Žena z Česka prala peníze pro podvodníky, kteří podváděli důvěřivé ženy

Půl milionu korun v eurech našli celníci v plyšových hračkách na Brněnsku. Následné vyšetřování je zavedlo na stopu podvodníků, kteří s příběhem o americkém vojákovi vylákali z žen na 11 milionů. Trestní řízení s nigerijskou skupinou probíhá v Rakousku.

Případ se začal odehrávat již v březnu 2022, kdy celníci našli podezřelou zásilku u přepravní společnosti. Mysleli si, že jsou tam drogy, ale našli 19 tisíc eur. Další pátrání ukázalo, že jde o peníze od důvěřivé ženy, kterou obrali podvodníci.

Celníci se spojili s kriminalisty z oddělení kyberkriminality a v následujících měsících zadrželi v Praze ženu české národnosti, která pro podvodníky z Rakouska legalizovala peníze.

„Ty pocházely od žen, které se na internetu nechaly nachytat na sofistikované romantické podvody, kdy falešným americkým vojákům a lékařům pod různými záminkami posílaly statisícové částky. V celkovém objemu se jednalo o částku přesahující 11 milionů korun,“ sdělila v pátek mluvčí celníků Martina Kaňková.

Policisté našli desítky poškozených a letos v lednu byla v Rakousku zadržena nigerijská skupina podvodníků. Tam je s nimi vedeno trestní řízení. Žena zadržená v Praze byla obviněna z legalizace výnosů z trestné činnosti a hrozí jí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zena-z-ceska-prala-penize-pro-podvodniky-kteri-podvadeli-duverive-zeny-40431411

Další články:

Aktuální téma

Policie přijímá do svých řad nové kolegy

Policie ČR neustále hledá nové kolegy na volná služební místa. Novým policistům je vyplácen náborový příspěvek, ve Středočeském kraji ve výši 150 tisíc korun.

zobrazit více

Rychlý kontakt

Policie České republiky
Obvodní oddělení Příbram
Žežická 498, 261 23
Příbram V - Zdaboř

Tísňové volání:
158
Státní linka:
974 879 760

Městská policie Příbram
nám. T.G.M. čp. 121, 261 01
Příbram I

Tísňové volání:
156
Státní linka:
318 624 245

více kontaktů kontakt na střážníky